Prostrana kupatila

prostrano veliko kupatilo

Srećom, došao je kraj trendu „malih  kupatila“. Trenutne tendencije u dizajnu enterijera izražavaju želju da se maksimizira konzistentnost prostora, eliminišu jasne podele i izgubi svaki oblik viška. Prostor treba da pozitivno utiče na čoveka i da bude u skladu sa njegovim životnim ritmom.

Maksimalna udobnost

Kada imate veliki prostor u kupatilu, ne morate da birate između kade i tuša ili da se borite oko toga ko prvi treba da opere zube. Možete imati oboje – kadu (čak i samostojeću!) i tuš. Možete postaviti dva umivaonika da biste olakšali jutarnju rutinu i gust saobracaj u kupatilu ujutru 🙂 Takođe imate prostor za slobodno vreme – na primer za čitanje  pri dobrom svetlu lampe.

Pločica velikog formata sa sjajnim površinama pojačava utisak reflektovanja svetlosti, ističući prednosti prostranog enterijera. 

Jednostavni, minimalistički umivaonici raspoređeni simetrično na drvenom ormaricu, izgledaju elegantno a u isto vreme i rusticno – baš kao veliko ogruglo ogledalo u okviru od svetlog drveta. Samostojeća kada, obložena tamnim grafitnim pločicama, skladno se odnosi na tamni zid sa druge strane.

Jedna boja – bogat dekor

Jedna od aktuelnih tendencija uređenja je korišćenje uske palete boja. Minimalizam boja je kompenzovan zanimljivim efektima dizajna, kao što su grafike na pozadini od osnovnih pločica ili očaravajuće, intrigantne strukture ili različite površine: mat, sjajne, polupolirane i strukturalne. Na ovaj način možete jasno odvojiti pojedinačne prostore u kupatilu, izbegavajući preopterećenje bojama i šarama.

Geometrijski ukrasi postavljeni na bež pozadinu ne „vrište“, već veoma elokventno signaliziraju ekskluzivnost prostora. Isto važi i za originalni izgled umivaonika i samostojeće kade. Pleteni i drveni dodaci doprinose prijatnoj atmosferi kupatila.

Minimalistički konzolni ormaric sa lavaboom dodaje lakoću celom enterijeru.Važno je optimalno korišćenje prirodnog svetla – a u slučaju odsustva prozora u kupatilu – voditi računa o osvetljenju, rasporedu opreme, skladnoj kompoziciji i bojama koje „neće zapleniti“ prostor; naprotiv – ovo će optički povećati njegovu impresivnu veličinu. U nastavku su neki saveti i aranžmani za velika kupatila u skladu sa najnovijim trendovima.

prostrano kupatilo i boja

Multifunkcionalnost kupatila

Savremena prostrana kupatila ponekad uopšte ne liče na kupatila – izgledaju kao udobne dnevne sobe, često sa nameštajem tipičnim za dnevnu sobu: komode, fotelje ili stolice. Ovaj pristup dizajnu kupatila postaje sve popularniji – veliki prostor postaje ne samo tipično mesto za kupanje, već i mesto za odmor, šminkanje, pa čak i za garderobu. Ovo rešenje ima mnogo prednosti – mnoge međusobno povezane aktivnosti se mogu obaviti na jednom mestu, ali da biste ga koristili, potreban vam je zaista veliki prostor, uređen na pravi način.

Vaše kupatilo – vaš stil

Kupatilo ne mora uvek biti prigušeno, mirno i delikatno. Mora da bude prilagođen vašim potrebama i da odražava vaš stil. Volite minimalizam i modernost? Izrazite to u svom kupatilu. Ili možda naprotiv? Volite glamurozne enterijere ili shabbi chic stil? Dajte kupatilu svoj stil i karakter – od finih detalja do pravilno raspoređenih zidova i podova.

Posetite salon – show room Aqua Prometa, pomoći ćemo Vam da izabere kupatilo po Vašem ukusu.