Boje u vašem kupatilu

Nije lako izabrati boje kupatila. Potrebno je uzeti u obzir mnoge faktore a greške su uvek iza ugla! Kupatilo je ta prostorija u kući podložna velikim promenama i mesto gde su stilovi ili modni trendovi najuticajniji.

Lepo kupatilo uvek nas čini ponosnim! Zaista, znamo da će jednom preuređeno ostati tako dugo i želja da bude savršeno nas tera na savršen plan. Ali kako doći do savršenog kupatila? Jednostavno, samo sledite pravila da biste izabrali prave boje za savršen rezultat.

Prava kombinacija boja, osim što prenosi osećaj harmonije, omogućava nam da promenimo percepciju prostora i učinimo svaki kutak našeg doma prijatnijim. Kupatilo je jedna od prostorija u kojoj se posvećujemo brizi o sebi.

Da bismo stvorili mesto koje savršeno zadovoljava naše potrebe za opuštanjem, moramo misliti ne samo na geometriju nameštaja, već i na boje koje će se koristiti.

Pogledajmo, prvo generalno a kasnije detaljno, na šta treba obratiti pažnju pri izboru boja za kupatilo.

Dimenzije

Prvo važno pravilo odnosi se na veličinu kupatila. Kupatila uglavnom nisu velike prostorije pa to znači da preterano mešanje boja nije idealno rešenje. Poželjno je odrediti primarnu boju koja može imati varijacije tonova, kombinujući je sa neutralnim tonovima. Rezultat će biti harmoničan prostor, a naše oko će lako kliziti po detaljima.

Osvetljenje prostora

Ovo podrazumeva prirodno osvetljenje. U našem mentalitetu i u stilu gradnje kuća i zgrada, za kupatilo se ostavlja najmanji otvor za prozor. Ipak uzmite u obzir postavku prozora. Zapravo, dobro bi bilo da budu veći ,oni okrenuti zapadu uhvatiće popodnevni sjaj zalaska sunca pojačavajući hladne boje (ljubičasta, plava, zelena), oni okrenuti prema istoku pustiće jutarnje zrake da prođu, to jest tople nijanse zore, naglašavajući ih u svom okruženju. Nakon što smo definisali ova dva važna polazišta, možemo se naoružati uzorcima boja i uzorcima pločica i početi identifikovanjem naše osnovne boje, uzimajući u obzir neke podatke koji nam dolaze iz hromoterapije. Ako Vam je teško da odaberete pravu boju, možete se obratiti dizajneru enterijera za savet.

Elementi

Moderno uređenje kupatila podrazumeva uklapanje više elemenata: kupatilski nameštaj, profili i tuš kabine, aksesaori, sanitarija, police.

Zapravo nema ograničenja u pogledu dizajna, a izbor boja zidova kupatila u velikoj meri zavisi od definicije svih ostalih elemenata.
Na primer, ako je kupatilski nameštaj u neutralnim bojama, možete se fokusirati na boju zidova da biste okarakterisali okruženje. Na ovaj način biće dovoljno da promenite pločice kako bi se kupatilo potpuno renoviralo. Suprotno tome, kompozicija sa jakim nijansama može biti glavni junak u okruženju sa neutralnim zidovima. Umesto toga, ako se preferira neutralna boja zidova, možete se više fokusirati na kupatilski nameštaj.

Igrajte se bojama koje vam bude relaksaciju i mir. Ne pristajte na kompromise, stvorite sebi ugođaj na svaki mogući način. Priuštite sebi ugodnost jer sve to utiče na kvalitet života. Cenite sebe.

Vi pripremite ideju a sve informacije i pomoć koja vam bude bila potrebna dobićete od našeg edukovanog tima u salonu  Aqua Promet | Slovenski put 16 | Jagodina.