7 modernih ideja za uređenje kupatila u 2021-oj godini

Kupatilo izgleda umorno? Budite inspirisani! Otkrijte naših 7 modernih ideja o kupatilu za 2021. godinu.
Iako je pandemija Korona virusa stavila na čekanje mnoge naše najbolje postavljene planove, preuređivanje kupatila se pokazalo popularnijim nego ikad. U kojoj god situaciji da se nađete, to Vas ne sme sprečiti da sanjate o velikom kada je reč o sledećem renoviranju kupatila. Dakle, da bismo Vam pomogli u postizanju pobeda, osmislili smo ovih 7 modernih ideja za kupatila u godini koja je pred nama. Koja ideja se Vama najviše dopada?

1. Monohromna umetnost-nijanse jedne boje

Pod ovim terminom podrazumevamo uređivanje enterijera kombinacijom nijansi jedne boje. Najpopularnija boja ovog stila je siva-hrom.
Ovaj stil bez premca dopušta igranje sa oblicima i dimenzijama. Interesantno je to što ćete imati priliku da ako vam se dopada kontrast to i primenite bez brige da će enterijer izgubiti formu, a ako vam se pak dopada suprotno, takoreći sfumato stil, utopljene nijanse jedne boje, u ovom slučaju ovo je odlična prilika za to. Jedinstveno rešenje za one koji nisu ljubitelji boja.

2.Boho stil-boemski

Uredite vaše kupatilo na boemski način. Ovaj stil izgleda veoma lepo i pruža opuštajući wellness osećaj.
Najbolja stvar u Boho stilu je što je vrlo svestran i nadahnjuje svojom umešnom ležernošću. Tako možete kombinovati čudesno moderan nameštaj sa egzotičnim etno komadima. Svetle zidne pločice u belim ili kremastim tonovima i podne pločice sa dezenom drveta idealni su kamen temeljac. Obzirom da imate jednostavnu površinu zida i poda, možete se zabaviti bojama i oblicima sa svim ostalim elementima. Da bi dojam bio potpuniji ubacite draperiju vselih tonova.


3.Industrijski stil

 

Industrijski izgled je u velikoj meri dobio svoje mesto zahvaljujući preuređivanju bivših industrijskih zgrada. To je podstaklo mnoge vlasnike kuća da upotrebe neke od originalnih karakteristika u svojim domovima, uključujući gole zidove od opeke, osvetljenje, vidljive vodovodne cevi, cevi za grejanje, kako bi proizveli industrijski izgled.
Jedan od prednosti ovog stila je upotreba različitih materijala, ploćice sa dezenom imitacija drveta, elementi metalnog izgleda, betonski podovi. Da biste omekšali ovaj, po svemu sudeći tvrd i grub izgled preporuka je da ipak uvedete i boje u ovaj ambijent. Možete se poigrati pastelnim nijansama, kao sto je mint.


4. Stajling sredine 20. veka

Nepoverljivi ste prema modernim savremenim stilovima enterijera?
Onda je ovaj stil prava stvar za vas. Eru nastalu sredinom prošlog veka definiše čista linija, sofisticarane boje. Tu su bele pravougaone pločice na zidovima, na podovima crno ili crno- bela kombinacija pločica. Nameštaj je srednjih tonova. Ovaj stil je zasnovan na minimalizmu, skromnost odlikuje svaki pedalj ovakvog ambijenta.


5. Kupatilo u bojama

Da kažemo par reči i o jednom od najpopularnijih ambijenata. Šeme boja za kupatilo su ključne za postizanje mozaičnog izgleda sa primesama umetničke slike.
Da biste ubacili dašak vaše ličnosti, oslobodite se “sigurnog” dizajna i dodajte boje. Dodavanjem jarkih nijansi, vaše kupatilo će podići ceo vaš dom a sve prostorije biće usklađene po stilu uređivanja. Ako pak više volite šik i moderan enterijer, možete odabrati pastelne boje da upotpunite svoju inače neutralnu šemu boja za kupatilo.


6.  Neka sve bude u znaku glamura
Za one koji vole glamurozan  izgled i osećaj, odabir pravog mozaika za Vaše kupatilo i stvoriće glamurozan izbor. Možete izabrati tamniji, svetliji, sa više različitih boja ili jednobojni, sigurno nećete pogrešiti. Uostalom kažu da slika govori više od hiljadu reči…

 


7. Prirodni elementi (takozvani japandi stil enterijera)

Kombinujući organske dodire poput rustikalnih završnih obloga i mekih zakrivljenih oblika, ovaj savremeni izgled pravi je protivotrov za zamke savremenog života. Jednostavne, bele pločice u uzorku cigle sa crnom fugom u delu elegantne crne tuš stene i rustične crne baterije. Sa podnim pločicama sa dezenom drveta, prostor predstavlja prirodan
izgled, dok drugi drveni elementi, poput stolice daju toplinu.

Mnoštvo je svežih modernih ideja za kupatilo, pa zašto nas ne biste posetili i pogledali dalje sve inspirativne ambijente u našem salonu?! Odlično mesto za uređenje ili renoviranje kupatila