Umetnost u vašem kupatilu

Kada je u pitanju uređenje naših domova kupatilo je nekako najčešće poslednje mesto koje razmatramo. Ipak moderno doba donelo je neke promene, gde se kupatilom ističe kako funkcionalna neophodnost tako i lično utočište. Ne dozvolite da vaše kupatilo ostane bez dekora. Možete li zamisliti umetnost u kupatilu? Pokušajte, zatvorite oči i zamislite vaše kupatilo puno neizrecive umetnosti. Ideja o ovom koraku definitivno će vas izdvojiti iz mase klasičnih ambijenata.
Ni jedan vlasnik kuće ne želi prazne zidove u svom domu pa sada ćemo proširiti sliku dekorisanja prostora u kome živite, stvarate, uživate. Da bismo Vam pomogli u ovoj ideji da vaše kupatilo bude i lepo i praktično, pokazaćemo vam par jednostavnih i jedinstvenih ideja koje će vam probuditi maštu.

Skulpture i vaze

Kada razmišljate o uređivanju kupatila, ne razmišljate samo o zidovima. Skulptura ili vaza na prozorskoj dasci mogu dati element preporoda u inače jednostavan prostor.
Prlikom odabira skulpture odlučite se za nešto otporno na vodu poput stakla, kamena ili metala.
Za svež miris u kupatilu ne moraju biti zaduženi hemijski mirisi vec začinsko bilje ili cveće koje ćete postaviti u vazu. Osim prijatnog mirisa, boje bilja koje budete koristili kao dekoraciju osvežiće celokupan utisak o ovom prostoru.
Ako imate kupatilo sa dobrom količinom prirodne svetlosti biljke koje možete zasadii u kupatilu takođe mogu biti odličan ukras. Količina vlage u kupatilu nije problem za većinu biljaka, a tropske biljke odlično uspevaju u ovom okruženju. Neke od biljaka koje možete uzeti u obzir su:

-Aloe vera
-Orhideje
-Bambus

Personalizujte ovaj prostor

Svaka prostorija koju koristimo govori o nama. Ako su vaše ideje takve da zahtevaju više truda oko samog uređenja kupatila, možete koristiti akcentne pločice. Ovo je odličan način da iskažete svoju kreativnu stranu, kako ćete ih rasporediti, koje boje ćete dodati, kakva će njihova tekstura biti to je deo vaše mašte.
Ako ipak tražite lakši način a da postignete sličan efekat, možete okačiti pojedinačne ukrase, ili oslikane minijature na staklenim pločicama. Vešalice takođe možete osmisliti ili potražiti u obližnjoj zanatskoj radnji.
Još jedan odličan način da se iskažete u potpunosti je da zid kupatila prekrijete slikom. Za tu namenu koristi se kaljeno staklo i štampa na njemu. Motivi neka budu nešto lično vaše, nešto šsto vas u potpunosti opisuje.

Umetničke slike

Ako ste ljubitelj prave umetnosti ne ograničavajte se u svom nastojanju da umetnost bude deo svakog kutka vašeg doma. Umetničke slike u kupatilu su sve popularnije. Ulje na platnu uglavnom može da odoli vlagi , potrebno je da platno bude olakirano kako bi se zaštitila svaka pora platna i zaustavilo oštećenje slike. Ipak ako se odlučite za ovu dekoraciju pokušajte da platno ne bude baš direktno izloženo vlagi, koliko je to moguće postavite ga na neko sigurnije mesto u kupatilu. Najrazličitiji stilovi slikarstva, boje, motivi, pregršt je mogućnosti za realizovanje ove ideje.
Ovo je možda najinteresantniji način da vaše kupatilo dobije dušu.

Ove ideje nakon realizacije upotpunite rasvetom koja će pužiti neophodnu toplinu ovom prostoru. Da li će to biti sitne led lampice ili zidni fenjeri za postizanje rustike, zavisi isključivo od vašeg ukusa. Pažljivo osmislite svaki kutak svog doma, ne dozvolite da vam sitnice pokvare dan, neka vam sitnice ulepšaju dan.