Kako odabrati idealne keramičke pločice za Vašu kuhinju

Budućnost je stigla i za Vašu kuhinju, postalo je sasvim izvesno ono što se činilo nedostižno i prevše daleko od vaše sadašnjosti.
Postavljnjem prostora po Vašoj meri, dnevna rutina neće biti samo obaveza koju nerado isčekujete, postaće umetnost, slika u kojoj iznova i iznova stvarate svoja remek-dela. Keramičke pločice su neizostavni deo svake moderne kuhinje, uz pravi odabir boje, dezena, formata, stvorićete sebi idealno mesto za osvajanje kulinarskog sveta.

Rustika-bakina kuhinja nezaboravnog ukusa

plocice u kuhinji

Izgled tradicionalne seoske kuhinje evoluirao je tokom godina, umesto da se kreira u jednom dahu, dajući šarmantnu neusklađenost nameštaja i pločica, sada je potrebno dosta mašte kako bi se postigla takoreći moderna rustika. Drvo je jedan od glavnih materijala koji će Vašoj kuhinji dati rustičan izgled. Ako razmišljate o prirodnom drvetu, morate brinuti o trajnosti, sa keramičim pločicama sa dezenom drveta nećete imati o čemu da brinete, jer je ovo jedan od najdugotrajnijih materijala.
Stvorite sebi sepiju, toplinu nezaboravnih sećanja vikenda na selu. Ovaj dizajn ponovo je sebi pronašao mesto na vrhu i kulminirao svojom lepotom na dizajnerskom nebu keramike. Ovakav prostor probudiće u vama spokoj kakav rustika pruža posmatračzu, a obroci će biti protkani romantikom.
Sama pločica rustičnog izgleda je dovoljno atraktivna stim što možete koristi i druge metode kako biste postigli željeni efekat. Kombinujete kvadratne pločice sa drugim oblicima , mogli biste da odaberete obrazac rasporeda pločica koji koristi kvadrate i potencijalno druge oblike. Pored standardnog postavljnja sa izgledom mreže, postoji niz načina za postavljanje pločica koji uključuju kvadrate, kao što je izgled vetrenjače ili zupčanika.

Urban prostor-minimalizam

urban prostor kuhinje

Neka Vaša kuhinja radi za Vas. Ako ste praktična osoba, koja uživa u čistim intenzivnim bojama i jednostavnim oblicima, težite ka autentičnosti bez previše fragmenata, kako bi prostor bio jasno definisan, Vaš stil je definitivno minimalizam.
Odabirom jednobojnih keramičkih pločica ili granita, učinite da vaša kuhinja izgleda urbano. Savet za postavljenje je dijagonalni raspored , da kvadratne pločice učine zanimljivijim.
Jednostavno rotirajte svoju kvadratnu pločicu za 45 stepeni i „voila“ – imate dijagonalnu kvadratnu pločicu!


Mat ili sjajna, manjih ili većih formata, ovakva pločicama nikada neće biti „passe“ . Konačno bićete gospodar ovog prostora, dugo nećete poželeti da išta menjate.

Detalji u pločicama

detalji u plocicama

Želite modernu kuhinju, ali biste ipak hteli da to bude kutak za stvaranje čarolije. Rešenje je keramička pločica modernog dizajna koju prati neizostavni neobičan oblik, manji formati kao odgovor na krutu jednostavnost prostora. Ovim odabirom izlazite iz okvira sterilnog okruženja, a Vaša kuhinja dobiće dušu. Takođe se možete pozabaviti velikim izborom mozaika, tako ćete stvoriti možda neophodnu eleganciju. Ovakva kuhinja delovaće avangardno i opimistično, a Vaši obroci odisaće zadovoljstvom. Odaberite zabavnu boju fug mase koja je u kontrastu sa Vašom pločicom za razigran izgled.
Takođe možete kuhinju ukrasiti raznim detaljima kao što je otvorena polica sa kutijama začina, stakleni bokali, cveće u saksijama.

Nadamo se da smo vam malo olakšali odabir stila i praktičnost istog. Sve što je navedeno u ovom tekstu i još mnogo toga možete pogledati u našem salonu Aqua Promet, Jagodina, Slovenski put bb.

Vidimo se