Osvetljenje u Vašem kupatilu

Moderno kupatilo je jedan multifunkcionalni prostor,koji se često kreće od funkcionalnog i umirujućeg utočišta nakog teškog radnog dana pa do potrebe i neophodnosti svakog doma .  Ali osvetljenje u kupatilu se često zanemaruje, a slabo osvetljena soba za puder može biti slab način za početak svakog dana 🙂 Većina kupatila ima i plafonsko i toaletno osvetljenje.  Plafonska svetla mogu uključivati ugradno osvetljenje ili lustere, oba osvetljavaju veliku površinu. toaletno se nalazi u blizini ogledala kako bi osvetlilo vaše lice kada se šminkate, perete zube ili samo proveravate kako izgledate pre nego što izađete iz kuće. Uzimajući u obzir sve faktore koji utiču na pravilno osvetljenu kadu, gde su postavljene, koje se sijalice koriste – postoji dosta stvari koje treba podesiti i usavršiti. 

Evo nekoliko saveta za pravilno osvetljenje kupatila.

Obična plafonska svetla u kupatilu biće dovoljna za ambijentalno svetlo, ali nisu idealna za poslove lepote i nege. U stvari, osvetljenje odozgo može stvoriti senke, mrlje i linije na vašem licu dok se brijete, šminkate..

Za umivaonik, par vertikalnih svetiljki postavljenih sa svake strane ogledala obezbediće najbolje osvetljenje za detaljne zadatke.

Ne postoji ništa slično prirodnom svetlu, zar ne? Prava boja našeg lica, kose, šminke i odeće najbolje je predstavljena na dnevnom svetlu, tako da je ovo kvalitet svetlosti koji ćete želeti da oponašate u kupatilu. Idite na rasvetu za kupatilo sa belim nijansama – mrazom, koristite sijalice koje prave boje koje odgovaraju prostoriji. Određivanje toga zavisi od tipa sijalice: Sijalice sa žarnom niti: Ove sijalice treba da imaju naznačenu belu“ boju (toplo bela ili hladno bela) ili da imaju temperaturu boje odgovarajuću ovoj nameni.Kupatila treba da pređu sa jakog svetla za jutarnje rituale na svetlo inspirativno i relaksirajuce ako se kupate u kadi. Srećom, postoji nekoliko kreativnih načina da lako pređete iz jedne atmosfere u drugu. Na primer, instalirajte prekidač za zatamnjivanje da biste kontrolisali intenzitet svetla za ugradnju. Ako imate prostora, izaberite ukrasno telo za plafonsko svetlo. Mali lusteri i plafonska svetla mogu da postave opušteno i romantično raspoloženje kada su druga svetla u kupatilu isključena. Možete čak dodati i malu prenosivu lampu ako ima dodatnog prostora na ormaricu u vašem kupatilu.

Svetlija kupka znači svetlije dane – ove smernice će vam pomoći da napravite prostor u kome želite da započnete svaki dan i u koji se povučete kada dođe vreme da se opustite.